Maso je součástí většiny lidí.
Když se podíváme na jídelníček běžných lidí, je to ve směs pořád to stejné do kola. Ano snažíme se v moderním světě jíst pestře a máme k tomu taky hodně možností. Z cizích zemí se dováží stále větší množství potravin a ingrediencí na vaření. Když se podíváte kolik věcí se vyrábí u nás a kolik se dováží, je to opravdu strašné. Když si vezmete jen to, že se pro naše zemědělce nevyplatí pěstovat ovoce a zeleninu anebo zvířata na chov, je to velmi smutné. Nedokáží jím nabídnout takovou cenu, aby byli zemědělci spokojení a obchody na tom, něco utržili. Raději je odmítnou a vezmou nabídku ze zahraničí, která je pro ně výhodnější.
Dnes to tak nevidí, ale je to sebejistá smrt. Lidé u nás nebudou chtít tuto činnost dále provozovat a nebudou chtít nic pěstovat a chovat, když jim pak úroda skončí vysypaná na poli, a bez zisku. Kvůli tomu, to lidé nedělají, ale nikdo si to u nás neuvědomuje. Jen si vezměte, kolik u nás bylo kravínů, prasečáků a stád ovcí. Bylo toho mraky, aby lidé měli, co jíst a dokázali jsme se jako národ uživit. Dnes kdyby zavřeli hranice, jako to bylo dříve a zakázali dovoz, bylo by hodně lidí překvapeno, že si nemají co dát do pusy. Je to smutné, že se nepodporují místní farmáři a chovatelé.
Ovšem nic s tím neuděláme, když to hlavy státu vidí jinak. Lidé v dnešní době jedí převážně vepřové a kuřecí. Je to maso, které se dá dobře sehnat, a hlavně se dá jednoduše zpracovat. To v dnešní době zvládne většina lidí. Každý, si zvládne udělat vepřový řízek nebo naložit svíčkovou na víkendový oběd. Stejně tak vám dobře poslouží kuřecí na saláty nebo něco lepšího jako je kuře na paprice, rizoto a další chutné pokrmy. Někteří lidé si rádi dopřejí hovězí maso nebo nějakou tu zvěřinu, či králíka. Je to něco jiného, ale musí se to umět udělat. Maso se nejlépe převáží v plastových přepravkách na maso, kde je jasně dané, co potřebuje a jaké má maso nároky.